dinsdag 21 april 2009

Hier zit een luchtje aan....






Zondagavond begon de regen met bakken uit de hemel te vallen en onze Sam was zo rusteloos. Wij dachten dus dat het daar door kwam dat hij zo druk deed maar het bleek wat anders te zijn. Want net toen Joey naar bed wilde gaan liep sam dus met hem mee en ineens zo uit het niet spoot zijn ontlasting met een rotvaart uit dat kleine kontje. En stinken dat het ineens deed. En twee
stappen verder nogmaals. Jeetje dat zag er niet goed uit. Snel de boel opruimen en ontsmetten, maar ondanks de wc spray bleef die geur maar hangen. Wat doe je dan op een zondagavond om 10 uur. Wij dus de dierenarts bellen, daar horen we dat we voor noodgevallen een dierenziekenhuis geopend is. En aangezien het een puppie is willen ze hem zo snel mogelijk zien. Dus wij daar maar naar toe, met een doodziek hondje. Gelukkig had ik al zo een soort zeiltje voor in de auto gekocht en dat kwam nu goed van pas, want de rit duurde toch een half uurtje. Maar gelukkig geen ongelukje in de auto, wel vele stinkscheetjes ,bah bah,want met al die stortregen gooi je ook niet makkelijk een raam open. Na wat onderzoeken, twee uur laten en dik $200,- lichter konden we weer huiswaards met medicijnen, een spuit en wetende dat we hem in de gaten moeten blijven houden, want echt duidelijk was het niet wat het was. Wel wordt aangeraden even geen contact met hondjes te heben. Weer thuis hing de lucht er nog, hetzij wat minder, maar toch. Gelukkig was hij zo moe dat hij vervolgens toen we tegen half 1 ons bed in stapte ook gelijk wilde gaan slapen en heel de nacht zich niet meer liet horen. En behalve wat overgeven, van waarschijnlijk een lege maag, gaat het weer goed met het beesie. Hij speelt lekker en alles loopt weer zo als het moet zijn. Woensdag mag hij om zijn chip, wat hier trouwens niet verplicht is. Hij krijgt er een die ook in Nederland ook gebruikt wordt, voor het geval dat.....Want niemand kan toch in de toekomst kijken niet?
Verder zijn de kids weer naar school, hebben alweer huiswerk en zitten we weer in het gewone ritme. Jack had gisteren een etentje met het bedrijf en een klant. Wat bleek, die was getrouwd met een Nederlandse. Het werd blijkbaar pas duidelijk nadat hij mayonaise bij zijn frietjes vroeg, dit is hier erg ongewoon en vreemd in de States. En dus hebben de heren heerlijk over Nederland en al zijn gebruiken zitten babbelen. Wij aten spagetti Bolognaise, lekker makkelijk na het sporten van de kinderen. Tegen half tien was iedereen weer thuis en ik had lekker gepoetst. Het voorjaar zit er duidelijk in, want vandaag dinsdagochtend schijnt het zonnetje alweer lekker. Tegen vieren verwachten we een hagelbui, maar wie weet vliegt die wel over. Gisteren was er trouwens weer een hurricane waarschuwing en heb wat foto's gemaakt van de luchten waar ik dacht dat daar iets aan de hand was, maar oordel zelf maar mee.













En ik kreeg het verlossende telefoontje van de dokter dat er niks met mijn moedervlekken was en dus weer met een gerust hart kan gaan slapen! Wel loop ik nog als John Wayne, volgens manlief, want dat schuren van mijn benen tegen elkaar is niet echt nog prettig en aan een arm doe ik net als die bodyboulders, zo lekker breed uit lopen. Want de wonden genezen niet zo snel en zijn vooral later op de dag erg gevoelig. Maar das nog maar een kwestie van tijd.

8 opmerkingen:

greet's foto's zei

die stakker (jullie trouwens ook hoor)wat zal hij zijn eigen ongelukkig gevoeld hebben.wilde hij geen gras eten, dat doet mabel namelijk wel,en dat spuugd ze weer uit.
hoop dat jullie geen wevelstormen krijgen,heb je ze al meegemaakt.
liefs van
OMA NIJN,likje van mabel voor sammie.

Petra zei

Ach jee, wat zielig zo'n ziek hondje! Gelukkig is hij weer beter, maar wat een avontuur weer om naar zo'n dierenziekenhuis te moeten! De temperaturen voor de rest van de week zijn om heel vrolijk van te worden, vind je ook niet?

wilma zei

Ach die kleine hond. gelukkig gaat het weer beter met hem!! Wat wonen jullie daar heerlijk amerikaans!! Ziet er erg mooi uit. toch wel wat anders dan die rijtjes huisjes hier in Nederland.

Fijn die uitslag die je hebt gehad!! Gefeliciteerd!! Altijd toch weer spannend als er iets wordt onderzocht.

Hahaha.... ik schrijf je hele blog vol met mijn reactie. Wat een kletstante ben ik hé?/!!

Petra zei

Shit zeg... Letterlijk ;-)
Wij hadden hier zaterdag nacht bal. Stacey weer aan de race. Zou het in de lucht hebben gezeten? Laten we maar stellen dat het geluk brengt, iets anders leuks kan ik er ook niet van maken :-(

Barnyard Country Gifts zei

Blij om te horen dat het weer beter gaat met Sam en dat het niet meer terug komt.
En wat een geruststelling voor jou zeg dat er niets aan de hand is met je moedervlekken. Wat duurt wachten dan lang he.
Mooie foto's van je luchten trouwens. Ik zie er geen gevaar in, ook al hebben wij afgelopen zomer een hurricane meegemaakt in Florida.
Lieve groet, Annemieke

basiclabelSweden zei

Goh wat zielig, Hoi trouwens: kwam jou tegen en was even nieuwsgierig, greetings en hej då van een Dutch in Sweden.

Anoniem zei

Arm ziek hondje !! Maar gelukkig gaat het alweer beter met hem!!

Die Nederlanders zitten ookoveral, niet?? Je kunt gaan waar je wilt, overal kom je ze tegen!!

Je luchten zijn geweldig, Miranda ik hou er wel van.

ben nog maar even voorzichtig met die plekken, het zal vanzelf wel beter gaan worden, maar dat heeft z'n tijd nodig. Je bent ze in ieder geval kwijt!!!

Vandaag word het iets minder mooi weer, maar de afgelopen dagen hadden we echt lenteweer, en gisteren leek het zelfs wel zomer!!!

Groetjes uit Limburg.

kastelke zei

Ocharme dat woefke... :-(
En goed nieuws van de dokter voor jou. Heb je nu nog vlekjes die je weg moet laten halen?