maandag 13 april 2009





























Na een heerlijk lang weekeinde met idem dito weer, vol zon en weinig wind, hebben we weer eens lekker buiten koffie gedronken, buiten zitten lezen, foto's gemaakt, in de tuin gewerkt en lekker gewandeld met het beesie. En zorgen we voor 2 poezen van een collega van manlief. Vandaag, 2e paasdag is iedereen die geen vakantie heeft gewoon weer aan het werk. En is het weer ook weer verandert in bewolkt en kans op regen. Maar gisteren, 1e paasdag was het een heerlijk dagje en waren zelfs de winkels en restaurant open. Onbegrijpelijk in onze ogen. De enige dag dat alles gesloten is hier in de wijde omgeveing is 1e kerstdag trouwens. Wij waren uitgenodigd bij een Amerikaanse familie voor de paasbrunch. Grappig is te zien dat we wel dezelfde soort voedsel eten, maar dan anders. Bijvoorbeeld: hier werden tosties gemaakt, maar voordat die de gewone pan in verdwenen kregen ze eerst nog een laagje van wentelteefjesbeslag. En als ze uit de pan komen kregen ze nog een laagje van poedersuiker. En onze rookworst werd geserveerd opengesneden en gebakken in de boter bij de roereieren. Maar ook heb ik een gerecht geproefd wat mij erg op een vulling van een quiche of zo deed denken. Geen paasbrood of croissantjes of ander brood kwam op tafel dan wentelteefjes en de tosties. Daarintegen lagen er wel cinnemonrols, gedrenkt in de caramel en peacan nootjes. En een schaal vol vers fruit. En een punch gemaakt van een soort 7-up met sinaasappel-sorbet ijs. De gastvrouw had weer der best gedaan. Alles smaakte heerlijk hoor, al was het net wat anders. Na de brunch heerlijk uitbuiken in de zon op het terras en zochten we met de jongste meid van 3 naar de paaseieren die door heel de tuin, soort bos, verstopt waren. Nadat we weer wat verder waren maakten ze kennis met de door mij gemaakte taarten, een monchou(met philladeldhia roomkaas gemaakt) en een appeltaartje. Alle twee vielen ze gelukkig in de smaak. En tegen iets na tweeen gingen we richting huis om de rest van de dag met onze Sammy door te brengen. Die had daar echt geen bezwaar tegen, want na wat lekker slapen had die er echt wel zin in. En trainen we weer zijn nieuwe aangeleerde dingen, zoals Take it-Leave it en Drop-it , ofterwijl pakken, afblijven en los laten. En met behulp van zijn hondenkoekjes en zijn klikker lukt het aardig. Zelfs al af en toe zonder die extra's. Ook heeft hij last van zijn tanden en gisteren viel zijn eerste tandje al uit bij het bijten op een van een die speciale botjes ontwikkeld voor de puppies. Geen idee of dat al normaal is op een leeftijd van 4 maanden. Maar het leek er normaal uit te zien. Ik zal nog wat mooie foto's met jullie delen.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn dat jullie een paar leuke paastdagen hadden,ja zo zie je maar weerdat ieder land zijn eigen (eet) gewoonten hebben.
En wat heb je weer prachtige foto s gemaakt Miranda,vooral de luchten zijn erg mooi.
Bij ons was het ook echt paasweer hoor,ook voor morgen nog rond de 20graden.Daarna wat minder,maar dat zien we ook weer wel.

Liefs en knuffels voor allemaal!!!!

groetjes Ma.

Bibi zei

jaja ze zijn hier gek op veel en zoet.Dit paasdiner was ik de grote schuldige met homemade carrotcake, deviled eggs en een heerlijke salade met mierzoete dressing. Ik kreeg er zelf heart burn van die avond!
Groetjes!

t brocante sfeertje zei

Hai,fijn dat jullie paasdagen ook fijn waren.Ook hier was alles gewoon open raar he eigenlijk er was zelfs hier en daar wat file!
Wij hebben in ieder geval ook lekker rustig aan gedaag,en 4 maanden is wel normaal hoor dat je pup begint met tandjes wisselen.Pas op voor je deurposten,kasten en alles waar je pup in kan gaan bijten!!Groetjes,Ingrid

Petra zei

Die punch vindt ik altijd zo lekker. Mier zoet, maar wel lekker, vooral strakjes zomers ;-)

Barnyard Country Gifts zei

Fijn dat het weer bij jullie ook zo lekker zonnig is. Aan de ene kant is het jammer dat de dagen weer voorbij zijn, maar aan de andere kant kijkt de vakantie weer om hoek. Ach als het zonnetje maar lekker blijft schijnen. Nog bedankt voor de "shopping" tips. Van Michaels had ik al wel gehoord, nu nog een keer binnen kijken.
Annemieke

Petra zei

Klinkt leuk, jullie paasdagen, mooie foto's. Die tosties heten Monte Cristo's (http://southernfood.about.com/od/turkeysandwiches/r/bl30107j.htm) Ik vind ze altijd zeer matig, maar ik ben ook niet zo'n zoetekauw.

greet's foto's zei

heerlijk he die vrije dagen, tenminste, voor diegene die werken.Maar zo met zijn allen thuis of op stap is toch wel fijn.
volgens mij,(en wie ben ik)eten de Amerikanen erg veel en zoet,maar ieder zijn gewoonte.
er hangen een paar donkere buien boven jullie,mooie fotos trouwens.
veel lieve groetjes van
Oma Nijn

Anoniem zei

Fijn om te lezen dat jullie leuke paasdagen hebben gehad en dat jullie het steeds meer naar je zin krijgen daar in de states.Van de zomer willen we je appeltaartje wel proeven hoor.We zijn met de paasdagen naar Luxemburg gewwest en hebben net als jullie goed weer gehad. (was wel een verandering in vergelijing met vorig jaar)Ik denk dat ik elke keer op een verkeerd tijdstip bel,maakt niet uit, ik blijf proberen.Dikke kus aan iedereen en een poot aan sammy. doei doei groetjes margot

Anoniem zei

Ander land...andere gewoontes !!
Maar wel leuk natuurlijk om dat allemaal te leren kennen !!
Mooi foto's heb je gemaakt, ik ben dol op luchten !! Dus dat is genieten voor mij !!

Hier heeft het al veel geregent, en nog! Goed voor de tuin, maar ik vind dat minder. Groeit alles nog sneller, en het gaat al zoooo snel !!

Ik wens je een supermooi weekend, groetjes Thea