zondag 26 april 2009

Spaanse temperaturen

Wat was zowel het gisteren als vandaag een prachtige dag. Het voelt aan als Spanje in hoog zomer. Genieten dus. Onze hond geven extra water of ijsklontjes en drinkt zelfs al uit de fles. Manlief was tot 3 uur in de middag bij een temperatuur van 35 C aan het golven op een golfbaan in Amhorst Poplar Grove, wat een errug mooie golfbaan was met vele waterpartijen. Deze was ongeveer een uurtje bij ons vandaan. Gelukkig had hij zich ingesmeerd met zonnebrandcreme en was gelukkig niet verbrand. Wel lekker gekleurd. Daarna een Senseo-koffie Dark roast op het balkon. Dat smaakt toch weer zo lekker en vertrouwd. Heel fijn om dat weer te hebben trouwens. Nu zijn we nog op zoek naar een leverancier van de Venz hagelslag of een winkel in de states die deze verkopen. En weet je wat we nu weer gevonden hebben...golden layers! Deze ronde broodjes, waarvan je laagjes kunt pellen vinden we beter smaken dan de croissanten varianten die ze hier verkopen. En met wat aardbeienjam of Nutella erop, waanen we ons terug in Frankrijk, waar we ooit samen met onze vrienden die afgelopen zomer hier waren ooit verbleven in de buurt van Dieppe. Elk ontbijtje haalden we nl verse croissants in het stadje en onze Joey bleef er van eten. Hij werd dan ook prompt tot croissanten-man omgedoopt volgens hun kids Luc en Milou, die toen nog kleuter en peuter waren.
Nog even wat rondneuzen in de LOW'S ofterwijl de GAMMA van de States voor tuinideen, maar allemensen wat ben je hier gauw een kapitaal kwijt. Want aangezien je grotere tuinen hebt en dus meer vierkante meters.....zet daar maar eens een hekje om. Even een grove berekening, een leuk metalen hekje 1 metr hoog/1.20 breed kost nu $28,- met een voortuinbreedte van 35 meter en de diepte geen idee maar zeker het 100 meter. Komt je toch gauw uit op een kleine $ 10.000,-. Maar ook de houten schuttingen beginnen rond die prijs. Okee, kippengaas is goedkoper.....maar of dat dat het nu is....Voorlopig doen we nog niks en kijken allen maar verder.
In de namiddag rijden we naar Paul en Cathy en hun zoon Michael en hondje Lexi, waar we uitgenodigd zijn om te komen eten. Keukenprinses Cathy tovert een Amerikaanse ham uit de oven met stokbrood met of zonder knoflookboter, een gewone en een paprika salade en kip/spinazie raviolli. Als toetje hebben we Key West Limon taart, mierzoet en verfrissend. Iedereen geniet van het mooie weer en zitten we buiten in hun zonnekamer. De honden spelen uren, zonder amper tot rust te komen. Toen we eenmaal binnen kwamen waren het de katten
die genoten van de gekke rond rennende puppies.

Een prachtig gezicht overgens om die kattenkopjes heen en weer te zien gaan om maar vooral niets te moeten volgen. En daar hebben we dus een filmpje van gemaakt. En ondekt hij 's avonds een van de katten. Gelukkig is deze inmiddels al wat gewend aan hun pup en mag hij even snuffelen. Welliswaar zit deze op een tafel, maar door even tegen een stoel aan te leunen mag krijgt hij toch een beter beeld hiervan. En laat hem dan ook met rust, want Lexi daagt hem alweer uit. Het mooiste van allemaal is dat ze zo versleten zijn dat ze zeker goed zullen slapen. En dat doet hij dus. Pas tegen half acht laat hij zich voor de eerste keer horen. Hij doet het al de hele week erg goed.
Gelukkig maar, want onze volgende gasten zijn al onderweg naar New York, waarna ze eind van de week doorreizen naar hier. Bas, mijn zwager wil zijn zoon Olaf New York showen, waar hij allemaal gelopen heeft. Want ooit liep hij daar een paar keer de maraton mee. Een week of wat terug liep hij zijn 40ste maraton mee in Rotterdam. En dat te bedenken dat hij nooit liep, totdat hij 40 werd. Inmiddels zit hij ergens begin in de 50. Knap he.
Ik heb inmiddels op een grote en nog wat kleine sticheries afgemaakt en dus geverft. Kijk maar eens eventjes mee.
































Ik moet er nu nog 1 grote en een stuk of wat kleintjes doen. De grote wordt een vliegende kerstman op zijn slee en de kleintjes...wat huisjes waar onze familienamen op mogen komen. Voorlopig ben ik lekker bezig dus en gelukkig heb ik heb de tijd en verzamel langzaam allerlei bordeaux/rood/roze/beige/witte lapjes bij elkaar om zo straks een betere overzicht te krijgen . Een van de dames van de quiltwinkel gaf me zelfs restantjes beige, want die kleur kon ik amper vinden. En aangezien zij al jaren werkt voor deze winkel heeft ze al veel voorrad opgebouwd die ze graag met anderen wilt delen. Lief he.

En onze Joey heeft voor het eerst gepofte rijstkorrels koekjes gemaakt. Hij had ze al eens eerder elders gegeten. En nu het recept op de verpakking stond van de rijstkorrel cerials, moest het toch eens gemaakt worden. Lekker makkelijk zonder oven. En wat er allemaal in zit....gesmolten boter, mini mash-mallows of gewone en die gepofte rijst krispies.
De kinderen vinden ze in ieder geval lekker. Maar nog lekkerder worden ze door er M&M's op te plakken vinden ze beiden. Inmiddels wordt er al druk geleerd voor de laatste SOL testen van het jaar, zodat ze hopelijk niet te veel moeten leren als de familie hier zal zijn.





7 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Wat een leuke stitcheries!
Welke verf gebruik je om ze te kleuren?

greet's foto's zei

lieve Miranda
wat heb je weer heerlijk veel te vertellen, schitterend gewoon.
Ik geniet van je verhalen,Miek kan dat ook, maar ik niet.
hier heeft het vannacht geregend,
dus vandaag ziet het er erg donker uit,maar dat is weer goed voor mijn bomen die er net in gezet zijn.
liefs van OMA NIJN

Petra zei

40ste marathon??? Wow!
Echt knap hoor! Heeeeeeeel erg knap....
(zei zij die net de 5 km haalt ;-) )

Shirley zei

LOL met een dikke laag Nutella maak je zelfs bakstenen lekker. Breek me de bek niet open over prijzen hekwerk, onbetaalbaar; kan/mag je geen heggetje planten? ooh die temperaturen, zalig! En ik ben helemaal weg van wat je met je stitcheries heb gedaan, wat zien ze er mooi uit met dat inverven. Gepofte rijst gemengd met gesmolten Mars is ook des godens zo lekker.

Annelies zei

Wat een ontzettend leuke stitcheries !!

Bertina zei

Wat een hitte bij jullie, vandaag is hier in het Noorden van Nederland met een regendag uiteindelijk een einde gekomen aan een hele lange periode van prachtig weer. Het is wel even goed voor de tuin want alles was superdroog, maar het verveelt wel snel hoor die regen. Leuk om jouw belevenissen in Amerika te lezen. En ik kan me voorstellen dat je bepaalde typisch Nederlandse dingen mist!
Groetjes en fijne week.

Anya zei

He lieverds

Wat ziet dat er weer heerlijk uit allemaal! Ben wel een beetje jaloers hoor op dat weer...lijkt idd op Spanje....

En Joris, zo kunt je zeker, zoals al eerder geschreven, bakstenen lekker maken!!! hahahah...

Morgen komt de familie aan, niet? Gezellig hoor.....ben erg benieuwd hoe het ze is vergaan in New York....

Het was er van de week niet meer van gekomen te skypen....maar we spreken elkaar snel!

Kus van je zus.....xx