zondag 19 april 2009

Weer een super weertje in het weekeinde

Net als vorig jaar was ook dit weekeinde weer gevuld met veel zon. Want vorig jaar zaten we in Williamsburg te genieten met mijn ouders. Dit jaar zijn we thuis gebleven in de paasvakantie. Helaas zit het er alweer bijna op. De heren zijn gisteren gaan golven en hebben er erg van genoten. De dames hebben lekker gerelaxed op het terras. Ik heb nog een kruidenpot gemaakt en kon Nikkie der zonnejurkje en vestje aan. Verder kwam de post nog langs om het boekje dat ik besteld had af te leveren.










Kijk maar even mee wat voor een leuke dingen er in staan. Het vogelhuisje had ik trouwens des tijds gemaakt, welliswaar met andere stofjes, maar ook zo leuk gelukt. En hebben we een hamburger op de BBQ gelegd als lunch en als diner lekker wat zalm met gamba's, aardappelpuree met kaas en samen met wat verschillende groentes smaakte het erg lekker. Heerlijk weer zo een dagje buiten vertoeven met wat gezelschap. Want het stel dat hoogzwanger is waren langsgekomen. Zo een dagje samen babbelen met Amerikanen doet ons weer goed. Tegen tienen gaan ze naar huis en kijken wij nog wat tv. Maar een uurtje later gaan wij ook op een oor. Tot vanmorgen 6 uur. Toen begon ons beesie weer heerlijk te blaffen. Da's toch wel weer minder. Mocht er iemand de gouden tip hebben om ze stil te houden.....houden wij ons echt wel aanbevolen. Want die piep en blafgeluiden, daar hebben we nog wat moete mee om die onder kontrole te houden. Verder doet het meneertje het geweldig hoor. Leert mooi alle trucs die we hem aanleren. En geniet heerlijk van in de tuin te spelen en te liggen in het gras om zo alles mooi in de gaten te kunnen houden.


En op de laatste foto houdt hij een stinkbug in de gaten. Zijn ogen volgen het tot die ergens durft te gaan zitten, en vervolgens gaat hij op onderzoek uit. Hmmmm, wat kan ik er allemaal mee doen.....


Gevolg een stinkbug waarvan de batterijen zijn opgegaan. Of terwijl deze heeft van schrik het leven opgegeven. Opeten doet hij ze gelukkige niet.



En ons Nikkie geeft haar eerste buitenlucht concert, speciaal voor de liefhebbers.


Kortom weer een heerlijke vakantie en morgen zal het weer weer omslaan, alhoewel het nu al zwaar bewolkt is geeft de thermometer toch nog 23 graden aan. Morgen weer regen en toch nog 17 graden.

7 opmerkingen:

greet's foto's zei

hallo Miranda.

zo te horen heb je het ook leuk gehad het weekeinde,leuk jurkje trouwens heeft je dochter aan, heb je dat zelf gemaakt.het borduren gaat op het moment niet zo goed, stijve vingers, komt van het
tuinieren.
liefs van OMA NIJN

Petra zei

Wat leuk het filmpje! Knap hoor!

Over het blaffen, ze zeggen dat negeren het beste werkt. Het blaffen begint om aandacht te vragen, als je het niet geeft zou het middel voor de hond dus niet werken. En dus het blaffen opgeven.

Maar ik heb zelf ook gemerkt dat dat niet altijd zo makkeijk is. Vooral niet om 6 uur 's ochtends als het hele huis er van wakker wordt.
Wat wij bij ons op cursus leerde is het commando "blaf" Dus de hond op commando te leren blaffen. Gunstige van dit commando is dat je de hond daarmee ook een commando van "niet blaf" kunt geven en ze begrijpen wat de bedoeling is.

Shirley zei

wat groeit jullie hond zeg! En wat knap van DD dat ze al zulk mooi geluid uit haar sax kan halen, Candy Dulver is ook zo begonnen ooit.

Petra zei

@Petra -- die cursus zou ik ook wel willen, vooral dat niet blaf!

Miranda, ik heb geen antwoord, Cosmo blaft, als hij een andere hond buiten hoort, en daar is hij niet vanaf te brengen. Leuk jurkje van Nikkie en wat speelt ze goed!

Bibi zei

Leuk om jullie buurt te zien, mooi hoor. Ik vind dat Nikkie het goed door, complimenten! En wat fijn dat je boek eindelijk binnen is :-)

Anoniem zei

Oma en opa vinden dat je op die korte tijd al heel goed met je intrument over weg kunt. Over n jaar kan je zo mee spelen in de fanfare van Terneuzen denken wij. Super goed Nikkie
Gr Oma en Opa

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Mooi te lezen dat het jullie goed gaat. Gisteren op de Zeeuwse Golfbaan van broer Bas vernomen hoe mooi de banen bij jullie huis zijn.

Groetjes,
Steven en fam.