dinsdag 3 november 2009

Arme Sam....

Even weer een snel berichtje tussendoor, nu opa nog beneden is. Afgelopen donderdag was Sam terwijl we met hem aan de wandel waren, een ander hondje Jack genaamd uit de straat tegen gekomen. De beide heertjes leken elkaar duidelijk leuk te vinden en speelden beiden wat met elkaar aan de riem terwijl wij met het vrouwtje kletsten. Na een kwartiertje ging Jack richting huis en wij zouden verder naar boven lopen, wilde het niet zijn dat onze Sam duidelijk hele andere plannen had. Hij wilde niet verder.....hij wilde met Jackie mee! En ondanks dat we zo een metalen riem hebben met van die pinnen aan zijn nekkant(en nee die maken geen wondjes), trok meneer zichzelf met al de kracht die hij in zich had los uit die riem! NEEEEEEE, daar gingen we weer. Sam helemaal door het dolle door zijn verkregen vrijheid vliegt van rechts naar links door de straat met een rotvaart. Springt over rotsblokjes, snuffelt konijnenpoepjes op, want die vindt hij duidelijk erg lekker(vreemde smaak heeft hij niet). Kijk normaal trek ik hem daarvan weg, maar nu neemt hij het ervan. En na wat verwoedde pogingen die nergens toe leiden, vraagt Jack's vrouwtje of we mee met hen willen lopen om te kijken of hij zal volgen. En het werkt....wel laat hij zich natuurlijk niet pakken, maar hij volgt op afstand.......en loopt ook mee bij hun hun tuin in......achter een hek. Pffff, al zover zijn we . Nu hem hier nog te pakken nemen, maar eerst wil hij ook in die tuin uitgebreid snuffelen en op een gegeven moment laat hij zich wederom aanlijnen. Hehe......na Jack en zijn vrouwtje bedankt te hebben gaan we met een vermoeid hondje maar weer richting huis. En ondertussen merken we ineens op dat hij wat mank loopt. Onderzoeken mogen we niet..... hij laat het duidelijk niet toe. Verder die donderdag, vrijdag zaterdag en zondag maar rustig aan gedaan en dus na weinig of geen verbetering te zien ga ik maandag maar weer naar de Vet(de dierenarts). Ook zij mag er niet aankomen en dus zal hij een licht roesje krijgen om zijn pootje te onderzoeken. Ik mag weg om hem twee uur later op te halen. En wat denk je ......heeft de stakker een gebroken vinger en een verrektte ernaast. Is dat niet zielig......en nee, hier geen gipsen pootjes.......gewoon rusten.....niet spelen, trap lopen, klimmen, achter balletjes rennen, pootjes geven of spelen met Lexie! EN dat voorlopig drie weken lang. Wel heeft hij pijnstillers gehad.......en nee hij wil ze tot nu toe niet eten, zelfs niet in een stukje kaas of worst......en ligt nu nog steeds te soezen.....
Joey en Nikkie zijn vrij vandaag en sinds gisteren schijnt eindelijk weer de zon na een dag of vijf regen gehad te hebben. De bomen hebben inmiddels al de helft van hun bladeren verloren. Paddestoelen schieten de grond uit en het ziet er weer naar uit dat het gras gemaaid moet worden.....want met een temperatuur die weer twintig graden is, juist groeit het weer als kool.
Afgelopen week heeft opa veel gelezen, genberkoekjes gebakken, uitgerust en met Sam gewandeld. En ondanks de regen was het niet koud en dus toch nog veel op het overdekte balkon gezeten om te kijken naar de kleurrijke omgeving en te genieten van de stilte........

20 opmerkingen:

Cindy at her Country Home zei

Ah nee toch, wat vreselijk voor onze lieve Sam! Hoop dat hij toch wel z'n pilletjes wil eten, wat moet dat zeer doen. Je hebt er wel een leuk verhaal bijgeschreven, zag het al helemaal voor me... hahah. Maar ik hoop echt dat jullie lieve beestje snel herstellende is! Voor hem een voorzichtige poot van mij met een hele dikke beterschapsknuffel, WOEF Cindy

katrien zei

Hier ook zo'n druilerig weertje,regen,wind,...Leuk weer om te patchen dat wel.
En je kerstruilpartner goed ontvangen ???

Petty zei

oeps, dat is zeker pijnlijk voor hem. Ik zit ondertussen te bedenken dat we van de zomer ook zo'n moeite hebben gehad om hem te vangen. Sterkte met hem. En geef hem een knuffel van ons.

My name is Riet zei

haha, Sam er vandoor. Ja wat wil je, een vriendje om mee te spelen en dan ineens naar huis moeten...Ja, een hond is ook maar een hond.:))

Else zei

Oh arme Sam, hopelijk is hij snel weer de oude! Heerlijk dat Opa er is, geniet ze lekker met de familie. Groetjes uit een regenachtig Huizen, Else

Lida zei

Hoi Miranda,
Zielig hoor jouw Sam, hoop dat hij snel weer opknapt, maar ja het zijn eigenwijze hoor die mannetjes!
Wens je een heel gezellige tijd met Opa en vind vooral de foto van de drie generaties erg leuk!
Fijne tijd saampjes, groetjes
Lida

Natasja Valentijn zei

Jeetje, dat wordt nog wat als hij niet mag spelen, rennen etc. Ik hoop dat Sam snel opgeknapt is. Verder wens ik je een fijne gezellige tijd met Opa. Wat een lekkers heeft hij allemaal meegenomen....mmm. Ik zit hier nu pas een week en ik mis het nu al. Eet smakelijk, hoor!!

greet's foto's zei

ach die lieve Sammie,een zeer pootje en ook nog eens geen speelkameraadje en geen kippepootjes,,wat een hond al niet mag,hij heeft echt een hondeleven hoor. hoe is het met julie druk, druk druk, met opa.geniet ervan.
groeten oma nijn

conny ten berge zei

Och wat zal dat moeilijk zijn voor Sam. Hij snapt er natuurlijk niks van. Hopelijk is het gauw weer beter.

Francien zei

Ja die Sam...beetje eigen schuld dikke bult toch?! moet je maar naar vrouwtje luisteren... wat zal het pijnlijk zijn maar of hij ervan geleerd heeft??? denk het niet...arme schat....hier is het weer ook niet al te best..veel regen en wind...denk dat "Opa"zich wat dat betreft ook helemaal thuis voelt bij jullie...maar gewoon lekker bij juliie zijn en leuke dingen doen is toch ook heerlijk?!Sterkte voor Sam...never a dull moment met beestjes hè?!
groetjes Francien.

Annelies zei

Wat een pech voor Sam. Beterschap voor hem !

Yvonne aka sommeke zei

Arm zielig Sammeke!
Een Antwerpse knuffel voor hem!

Petra zei

Drama!!! Was het holletje op of holletje af toen Sam de benen nam? Belangrijk detail, kan ik me zo indenken ;-)

Sterkte met het rusthouden en dikke knuf aan Sam, met het zere pootje.

Barnyard Country Gifts zei

He wat een sneu verhaal nou. Hoop dat jullie Sam 3 hele weken rustig kunnen houden. Hij moet dan wel heel erg wild gespeeld hebben of raar terecht zijn gekomen. Geef hem maar een hele dikke knuf.
Lieve groet, Annemieke

Petra zei

Zal nog niet meevallen om hem rustig te houden voor 3 weken! Ik gooi de pilletjes altijd zo ver mogelijk achterin de keel en wrijf dan over de keel, zodat hij moet slikken, werkt prima.

Anoniem zei

Hoi Solletjes,verwen Sam maar nou hij zo zielig is met z'n pootje We hopen dat hij snel weer beter is. Wel gaaf dat Joey z'n rijbewijs heeft nu NOG GEFELICITEERD (ook nog met je verjaardag / ik hoop dat je de kaart leuk vond )Nikkie die bril staat je hartstikke leuk. Verder de groetjes aan iedereen en ik bel gauw een keertje, kunnen we lekker lang bijkletsen. Groetjes margot

Bibi zei

Wat zielig voor Sam, ik hoop dat het wel lukt om hem rustig te houden voor drie weken. Succes hoor!

Shirley zei

aah arme Sam, een gebroken teen en dan verplicht rust houden, dat zal niet meevallen om aan zijn neus gepeuterd te krijgen. Genieten van het mooie weer, 20ºC, ik teken er voor hoor. Shirley

Anoniem zei

Petra's tip werkt hier soms ook. En als het pilletjes zijn die je mag oplossen in water: trek ze daarna op met een spuitje (zonder naald!) en spuit het dan zo ver mogelijk achteraan in zijn mond/keel.
Die honden hun neus is zo ontwikkeld dat ze het op een meter afstand al ruiken als jij die troep hebt proberen weg te moffelen in wat kaas of pate of zo. Daar trappen ze echt niet in.

Elke

Inge Slaats zei

Wat een hond en wat een verhaal! Wel zielig voor zijn pootje, maar dat komt wel weer goed.
Lekker temperatuurtje nog daar bij jou ondanks de regen. Ik zit hier vandaag te vernikkelen van de kou, nee niet binnen hoor, daar brandt de verwarming, maar toen ik vanmiddag buiten was.....brrr, echt een gure wind.