donderdag 18 juni 2009

Zou de zon toch weer doorkomen....

Nadat we de afgelopen dagen bijna onophoudelijk regen gehad hebben, komt langzaam het zonnetje wat te voorschijn, en dat terwijl het al acht uur is. Want tot net geleden was het nog mistig en zwaar bewolkt. En al de dagen hadden we minimaal 2 vrienden te spelen van de kinderen. Met als gevolg dat we al vele spelletjes gespeeld hebben, zowel de bord- als computerspelen. Eigenlijk is het stik gezellig zo, maar een dagje niks op het programma is ook heerlijk. En kunnen de kindjes en de hond(okee... en ik) weer eens even tot rust komen en uitslapen. Afgelopen avonden hebben we gekaart met Brandons ouders, die hun zoon kwamen ophalen en gelijk maar bleven hangen. Leuk! Gisterenavond hebben we gelijker tijd de baseball/honkbal wedstrijd gekeken. Onze eerste overgens, want Virginia speelde mee. Tjonge jonge, wat een wedstrijd, deze begon rond zeven uur en was pas tegen twaalf uur eindelijk afgelopen met spanning tot de laatste minuten, waar uiteindelijk de tegenpartij de laatste beslissende punt maakte. Volgens onze gasten was het al erg goed dat ze zover gekomen waren. Terwijl we hun staan uit te zwaaien komt er een motje langs vliegen......en wat voor een mooi exemplaar is dat. Spanwijdte zeker rond de 15 cm! En zulke mooie fel oranje kleuren......geen idee welke officiele naam deze heeft overgens. En na 30 pogingen zonder flits op het kapote toestel staan er dan toch 2 gelukte op. Wel een mooie afsluiter van de dag.








Gelukkig heb ik vandaag nu ook weer wat minder last van mijn spieren, allergies en vermoeidheid. Zodat ik weer verder aan het quiltje kan werken. En lekker met de hond kan gaan wandelen. De laatste paar dagen had ik er de puf niet voor. Wel heb ik wat lapjes bij elkaar gezocht, want Guute(een van de Belgische quiltdames) gaat een antieke quilt namaken, waarbij je on-line mee mag doen. Op deze site kunnnen jullie ook even een kijkje nemen http://quilthoekje.blogspot.com/2009/05/wie-doet-er-mee.html .
Aangezien ik het een erg mooie vind, (en nog vele resterende rode en grijze lapjes heb liggen) ga ik lekker op het gemakje meedoen. Afgelopen dagen wat roze lapjes erbij gekocht en wat witte achtergrondstof. Dus nu wachten op de patroon instrukties....

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Miranda wat een prachtige foto,echt duidelijk en fijn dat de regen even weg is,hier is het wel aardig weer,het zou eigenlijk regenen vandaag,maar was goed weer,vannacht regende het wel,spelletjes zijn opzich wel gezellig,ik vind het in de wintertijd ook leuk,dan spelen we Monopoly en dat is best flink lachen geblazen,zeker als je vriend niet goed tegen zijn verlies kan,fijne avond,groetjes Joke.

Francien zei

Nou Miranda schijnt leuk te zijn jullie vakantie tot nu toe...en een "motje zeg je dan...spanwijdte 15CM!!!bij ons hebben ze.... en dan zijn ze groot hoor.... een spanwijdte van 1.1/2 cm....lol...maar hij ziet er prachtig uit zo...hele mooie kleur..prachtige foto,s..
Ja de quilt is prachtig..Guute maakt er wel een heleboel werk van om de meiden aan het patchen en quilten te krijgen...ze gaat het via Yahoo doen zoals ik het begrepen heb volgens haar laatste bericht op haar blog..en daar heb ik helemaal niks mee..maar dat is persoonlijk....veel plezier als je mee gaat doen...altijd leuk zoiets...dan "moet"je wel wat doen...de bekende stok achter de deur...succes!!
groetjes Francien.

Yvonne aka sommeke zei

Haaaa plezant dat je ook meedoet met Guute's quiltproject!
'k Zag je net ook op de Yahoo-lijst. Komt daar ook allemaal wel goed!

Petra zei

Hier plensde het vanmiddag weer, was al van plan een ark te gaan bouwen! Nu zitten we weer buiten. Vreemd weer, hoor!

wilma zei

Oh leuk!! Jij doet ook mee..
Ik heb er zo'n zin in!!

Natasja Valentijn zei

Soms heeft het slechte weer ook zijn voordelen, nietwaar. Nu ben je lekker binnen actief geweest met van alles en nog wat. Maar ja, aan één dag heb je dan wel genoeg hè! In Nederland is het ook best lekker. Af en toe wat regen afgewisseld door de zon. Volgende week wordt het zomers warm met temperaturen van rond de 25 graden! Ik kijk er nu al naar uit!

Fijn weekend!

Groetjes Natasja

Bibi zei

Dat is een erg mooie mot en toch nog goed gelukt om m op de foto te krijgen! Nou je hebt gelijk hoor dat je van de rust geniet.
Leuk dat je mee kan quilten online:-)

Petra zei

Wat een grote beestje zeg!
Hopelijk gaan de allergietjes inmiddels beter en voel je je weer wat beter.

Joke zei

Wat leuk dat je ook mee doet met de antique quilt!