zondag 8 februari 2009

Het kan vriezen, het kan dooien

Loesje (Sinterklaas kado uit Nederland) heeft er ook wat van te zeggen trouwens...

Of niets zoveranderlijk als het weer. Dit is hier echt van toepassing.

Want hadden we vorige week nog ijzel en sneeuw gehad, dat er tot vrijdag nog in de schaduwplekken te zien was. En prompt hadden we zaterdag temperaturen tot 20 graden Celcius! Wel ja, ons hoor je niet klagen hoor, dit lente- weer is echt geweldig. Dus verkleden we ons in dikke winterkleding naar t-shirtjes en een 7/8 broek. Vandaag is het toch weer 15 graden geweest en ik zie dat ze voor donderdag 22 graden afgeven. En dus lokt de tuin wel erg zo.... niet dat ik er veel in doe, behalve plannen maken.... en zaadkastjes aan het vullen. Maar de tulpenbollen (kadootje van Margootje) slaan aan.

En nu maar hopen dat het allemaal mag gaan groeien en bloeien , zowel in die bakjes als in de tuin. Want aangezien er genoeg wild-life door de tuin wandelt, hoop ik toch dat ze een tuintje verder gaan eten. Deze morgen hingen er donkere wolken boven de tuin van de buren.....wat weer een leuk plaatje oplevert, maar ze dreven gelukkig snel weer verder richting het zuiden. Zo heb ik ook weer eens wat foto's van het huis in de straat gemaakt.

Hier zijn ze al bezig vanaf het moment dat wij hier kwamen wonen, maar in de nieuwe wijk hierachter, waar ze vorig jaar tegen 2e kerstdag begonnen bouwen
staan inmiddels alweer 3 huizen, en daar waar we door het zijraampje kijken, zijn ze verder in het voorjaar daar begonnen en daar staan alweer 4 huizen klaar.
Of ze bewoond zijn? Geen idee, enkele in ieder geval wel. Verder was Cathy jarig afgelopen week en daar zijn we op de verjaardag geweest. Afgelopen dagen was ik druk bezig met een kado te maken, wat overigens wel erg leuk was om te maken. Maar wat een werk..... eerst een gansje....

Een moedertje in wording

veel priegelwerk....hier en daar wat schilderen
en oud maken...Nog wat steekjes met de hand, een kransje voor rond zijn nek maken... en dan eindelijk is het klaar. Ze is er trouwens erg blij mee, want ze weet dat het met liefde en plezier gemaakt is(ze had ooit eens opgemerk dat ze die wel erg leuk vond en ik die best wel mocht maken). Veel plezier ermee meid!

En klaar is moeder gans!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig kado!!! Wat vond ze ervan?
Das eens wat anders dan een ketting....

Kus van je zus
PS; heb je al op mijn blog gekeken?

Anoniem zei

Miranda wat ben je toch een kunstenaares,geweldig leuk om te zien.Ik geloof best dat ze daar blij mee was en wat een werk zit daar in,we zijn heel trots op je!!!!!
liefs en knuffels van ma en pa.

Annelies zei

Wat een leuke ganzenmoeder !!

Shirley zei

wat een enige pop op gans, daar zegt niemand toch nee tegen? En zeker zelfgemaakte cadeautjes zijn zo dierbaar, leuk dat ze er blij mee was. Een half jaar geleden of zo gaf ik als kraamcadeau aan de vrouw van een collega een blokkenspel (8 met stof beklede foamblokjes die aan elkaar gestikt op veel manieren in en uit elkaar gevouwen konden worden), dagen aan bezig geweest en de jonge moeder legde het argeloos opzij en zei ongegeneerd dat ze een quilt had verwacht voor de baby! ppffff.