donderdag 5 maart 2009

Sammy

Nadat hij van de dierenarts vandaag kwam, mocht ik hem via eerst even in het asiel gesnuffeld te hebben meenemen. Wat een drukte hoor, wel dertien personen kwamen om hun nieuwe huisdiertje. Maar de terugreis was niet echt een succes. Hij huilde de hele weg, zo zielig...en ik maar tegen hem praten dat hij toch zo een lievertje is. Na een klein half uurtje en vele rode stoplichten(zal je altijd zien) mocht hij eindelijk een kijkje gaan nemen in zijn nieuwe huis. Nieuwsgierig snuffelde hij rond en al gauw had hij zijn drinkbak gevonden, zijn voer moest nog even wachten. En even later...ja hoor zijn eerste drol op de tegelvloer in de keuken. Hmmm, helaas hoort dat er ook bij en met een speciale ontgeurspray van de petshop reinig ik de vloer. Hiermee ruikt hij er zeggen ze niks meer van. We zullen zien...En een kwartier later moet er ook geplast worden....nou dat gaat lekker. Nog geen half uur binnen....maar daarna denk ik het tezien en loop al ongeveer tussen elk anderhalf uur met hem naar buiten. Kijk zo kom ik nooit meer aan iets toe(okee, voorlopig dan).Maar het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, en samen ontdekken we de voortuin. Alles is toch o zo intressant.....maar verder dan een meter durft hij nog niet echt van me vandaan. Er wordt volop geplast en nu ook een drolletje in de tuin. Joehoe! En samen wachten we de kinderen op bij het begin van de oprit heerlijk in de zon. Daar komt de bus... En ook bij hun reageert hij blij. Natuurlijk wordt er uitgebreid met gespeeld,waardoor ik mijn eten wat kan voorbereiden. Een plak ham bereid op Amerikaanse wijze(met een scheut stroop en twee eetlepels bruine suiker de boel in een half uur laten sudderen)met aardappelpuree, boontjes met gebakken uitjes en koude doperwtjes salade. Hierdoor eten we wat vroeger, want ik heb het gevoel dat het beest scheel ziet van de honger. En nadat wij drieen vast gegeten hebben krijgt ook Sammy zijn eerste bakje voer. Hongerig hapt hij de boel naar binnen. Dat is betere vulling dan die beloningskoekjes of dat kluifje die die al achter zijn kiezen had. Na Jacks thuiskomst is hij ver versleten en ploft steeds hoorbaarder neer. Maar zijn hokje....daar moet hij nog wat aan wennen.
En nu maar afwachten hoe het vannacht zal gaan, zo voor het eerst geen beesten rond hem te hebben.

4 opmerkingen:

Petra zei

Die eerste nacht is net zo spannend (ok, bijna net zo), als de eerste na een geboorte. Succes!

Anoniem zei

Hoi,
Je zult je voorlopig niet vervelen. Toen de buren vorig jaar een puppy kregen, gingen ze er om de twee uur mee naar buiten om hem zindelijk te krijgen. Dus buitenlucht zul je de komende tijd wel krijgen. Succes en veel plezier met hem.

Petra zei

Hij is er!!!
Spannend he. In regel is het zo dat pupjes, na elk slaapje, speelkwartiertje en na elke keer eten, naar buiten moeten. Doet hij wat buiten, gelijk snoepje erin en tot in de hemel toe belonen ;-)
Als je ziet dat hij binnen wil gaan plassen direct op tillen. (ja dan gaat de stopknop aan, van het optillen) en buiten op het gras zetten en weer uitbundig belonen.
En dan heeft jullie slimme Sammy het vast zo door wat de bedoeling is.

Enne... ben gek op puppenfoto's hoor (hint, hint)

Anoniem zei

Yeppe slaapt ook altijd in de bench, en zijn etensbakje staat er ook in. Zo kan hij veilig eten, want als Bregje zijn eten ziet heeft ze het meteen op.
het gevolg is wel dat Yeppe altijd blij in zijn bench springt!
eteneteneteneteneteneten!!!!!!!