zaterdag 3 januari 2009

Up-date van mijn moeder

Ik heb vandaag mijn vader en zus gesproken en gezien via Skype. Wat een geluk dat zoiets bestaat als je in deze omstandigheden zit. En nu ben ik tenminste wat gerust gesteld, want :

a. het verhaal werd duidelijker voor me, want door de schrik nam ik het blijkbaar niet goed meer op.

b. ze heeft een prive zuster die haar constant in de gaten houdt

c. aan allerlei meet-apperatuur ligt

d. hun positieve reactie en uitstraling

En nu begreep ik dat ze 3 omleidingen gaat krijgen. De aderen waren blijkbaar verkalkt....Nooit geweten dat dit kan gebeuren. Ze gaan nu andere adertjes rondom de verstopte vaten bij het hart plaatsen en die zullen "het werk" moeten gaan overnemen. Mijn vader wordt de komende dagen bijgestaan door mijn zus. Dus die kunnen nu ook samen de boel verwerken. Weer een gerust stelling. En bedankt alvast voor jullie lieve berichtjes en telefoontjes. Het doet goed te weten dat er meegeleefd wordt.

4 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Miranda,

Gelukkig is zo'n operatie tegenwoordig heel gewoon, al blijft het natuurlijk een enorme operatie. Zoals ik al schreef kreeg mijn vader zes omleidingen en is die sindsdien kerngezond. De extra aders werden uit zijn been gehaald, wellicht gebeurt dat bij jouw moeder ook. Veel sterkte, want het was moeilijk om doorheen te gaan dichtbij, dus vast nog moeilijker om van verre in de zorgen te zitten.

kastelke zei

Miranda, toen ik hoorde over onze vriend panikeerde ik in eerste instantie ook hoor! Maar toen kreeg ik de info van de Cleveland Clinic waar hij naartoe gaat (voor mitral valvle replacement). Die info op hun website legt de dingen heel goed uit.
Naar ik begrijp krijgt je moeder overbruggingen, en misschien dat je dan dit eens wilt lezen:
http://my.clevelandclinic.org/heart/disorders/cad/treatment_heartsurg.aspx
Daar wordt het heel duidelijk uitgelegd, en dat stelt mij dan altijd wel meer gerust.
Het is zoals Petra zegt: tegenwoordig zijn dat gewoon standaard ingrepen. Ze zal nog niet onmiddellijk op het vliegtuig naar jullie zitten, maar die revalidatie gaat veel sneller dan ik gedacht had!
Dus: goede moed! En wij duimen voor haar!

Anoniem zei

hoi ik hoop dat het lukt

Miranda zei

Ja Margot het lukt inderdaad, maar de volgende keer niet je naam vergeten ok. Knuffel