maandag 17 maart 2008

17 maart: St. Patricksday



Vandaag, maandag, is het weer een van die bewuste andere feestdagen. Saint Patricks Day is afkomstig uit Ierland en volgens oud Iers gebruik behoor je deze dag groen te dragen. gebruik behoor je dan dus groen te dragen. En bij de Ierse afstammelingen hangen er ook overal groene versieringen aan de huizen. Dus ook hier zijn Nikkie en Joey vanmorgen met iets groen aan, naar school vertrokken. Ik ben benieuwd of er vandaag ook nog andere kleuren te zien zijn op straat. Het zag er tijdens het ontbijt lekker fris groen uit.
Het afgelopen weekeind hebben we zowel zon als regen gehad en de temperatuur stee niet hoger dan 18 graden. De westerwind blies met een kracht van 4-5, ja wat was dat nou weer.... Beaufort? Geen idee meer. Hoe snel ik dat dus blijkbaar kwijt ben, nu ik dat niet meer dagelijks op het nieuws hoor. Het was dus zelfs frisjes.
We zijn dit weekend met Nikkie verschillende keren gaan wandelen om miles te sparen. Er is een actie op school, waar ze op school dagelijks, nu al 3 maanden, 15 minuten kunnen lopen voor punten (miles). Als ze zelf wil, kan dat ook samen met de ouders en dus extra punten verzamelen voor de klas. Wanneer ze een bepaalde afstand gelopen hebben, verdienen ze kleine voetjes in allerlei kleuren die ze dan aan een kettinkje kunnen hangen. Bij 10 kleine voetjes kunnen ze die inleveren voor een grote. Dit alles om de Amerikaanse jeugd aan het bewegen te krijgen.
In eerste instantie wilde onze dochter niet mee doen. Maar nu blijkt ze toch fanatiek te worden en loopt tot haar voeten pijn gaan doen. Super hoor Nikkie!
We hebben dit weekeinde een etentje/feestje ter ere van Paul's verjaardag en de opening van de badkamer. Dat laatste project is nu na drie maanden af.
Dus zaterdag komt Michael spelen en Joey gaat 's avonds bij hen logeren. Gabriella, Nikkie's vriendinnetje komt weer bij ons logeren. Want zij was ook met haar familie uitgenodigd en het werd erg gezellig. Er was een Amerikaanse ham met aardappel in de schil, opengesneden met daarop zure crème, boter en geraspte cheddarkaas. Erbij een salade met Poppyseed dressing(maanzaaddressing). Er zijn hier erg veel soorten dressings te koop, zelf maken lijken ze hier niet snel te doen.
Het feestje blijkt een latertje te worden, want we gaan pas na 12en naar huis. Zelfs de tweeling van bijna 5 (broertjes van Gabriella) houdt het vol.
Op zondagmorgen slapen zowel de dames als wij tot 10 uur. Heel fijn en na een lekkere lunch met warme broodjes gaan de dames met Gabriella's broertjes mee om paaseitjes te rapen bij hun kerk. Ook Nikkie mag mee en na een uurtje zijn ze weer terug. Met in hun bezit 10 plastic verrassingseieren met allerlei snoepgoed er in.
Ook Joey wordt later op de middag weer terug gebracht. De heren waren naar de film geweest, maar het bleek een tegenvaller "Herbert Hears Who's", een erg ver gezochte fantasie film, volgens Joey. S'avonds kijken we nog een film op tv, die om de 10 minuten onderbroken wordt door reclames over eten, we worden er wat vervelend van.

1 opmerking:

Anoniem zei

Oh Nikkie, wat knap van je. Als je zo doorgaat kan je makkelijk meelopen in de Zeeuwse Kustmarathon, samen met je tante's , nou ja.... eentje minder dus. (ik loop 'm noooooooit meer) hihi