zaterdag 8 maart 2008

Nikkie's kinderfeestje


Vanmorgen zijn we rond acht uur wakker en ik begin vast met de laatste voorbereidingen te treffen voor het feestje. De fudge moet nog gesneden worden, de brownie idem dito.
Vervolgens slagroom kloppen, aardappelen koken, frites snijden, knoflooksaus, sate-saus maken. De sate en shoarma heb ik vorige week al voorbereid, dus die moet alleen nog ontdooid worden.
En natuurlijk nog een ontbijtje ertussen door. We besluiten maar een boterham te nemen, want er zal wel genoeg gesnoept worden vandaag!

De diningroom wordt vandaag omgetovert tot een feestzaal. De tafel wordt vergroot, rood plastic tafelkleed 2.70 cm lang erop (van de 1 dollar store), de koek en snoep erop, gebaksbordjes en glazen erbij. en een leuk gekleurd servet op, klaar! Nu de gasten nog ......


Na de middag komen ze binnenvallen, acht giegelende meiden. Het regent en stormt, maar wij merken er niks van.
Langzaam beginnen ze te snoepen en proeven en merken dat ze de cakejes erg lekker vinden, vergeleken met de amerikaanse cupcakes. Er is er een die eet er vier binnen twee minuten. Ook de fudge is erg gewild. Die smelt op de tong, Joey vergelijkt ze met de chocolade sigaretjes uit lang vervlogen dagen. Ik vind ze veel smakelijker dan dat.



Na een uurtje kletsen, kadoos uitpakken en eten, maken we de tafel schoon en toveren die om tot knutseltafel. De meisjes krijgen allemaal een houten tasje, een houten appel, een houten hartje en een houten handje. Daarop bevestigen we een kant klitteband en dan is het schilderen geblazen. Al gauw worden ze rustig en experimenteren ze met kleuren.

Er gaat voor sommigen een kompleet nieuwe wereld open. Zo is het Koreaanse vriendinnetje helemaal niet op de hoogte van kleuren mengen. Maar ze doet Nikkie na en al gauw wordt ze erg enthousiast. Ook de glitterverf wordt gebruikt en ook verven ze ondertussen hun eigen nagels. Hihihi.......



Na 1,5 uur zijn ze allemaal klaar en gaan ze spelletjes spelen, terwijl wij het eten voorbereiden.
Er wordt lekker gespeeld en ik bak shoarma, sate, tortilia Espanjol, Spaanse aardappeltjes uit de oven, pindasaus en maak een "salade a la moi" klaar. Verschillende soorten sla met gebakken pijnboompitjes, zonnebloempitjes en pompoenpitjes, tomaatjes, gebakken baconstukjes, kappertjes, stukjes geitenkaas, olijfolie, citroensap, peper en zout. Met hier en daar een beetje Ranch dressing.
Nou dat wordt lachen want ze krijgen een heel ander soort maal dan ze gewend zijn. Vaak is het een happy meal of iets dergelijks. Maar gelukkig willen ze overal van proeven en vooral de shoarma met eigengemaakte knoflooksaus en pita vinden ze lekker. Ook de tortilia is zo verdwenen. De frietjes worden gedoopt in zowel de satesaus, de knoflooksaus en de mayo, hun eigen ketchup staat ongebruikt op tafel! Kijk, dat is expirimenteren voor die jong! Ben benieuwd wat ze er thuis allemaal van gaan vertellen.

Na het eten wordt de pas gekregen Twister dance geopend en de exercise-oefeningen beginnen. Iedereen krijgt een eigen matje, de dvd wordt gestart en al gauw staat de bubs te dansen. Een keileuk gezicht, al die wiebelkontjes gelijk gaande op de muziek. Af en toe een hand of been de lucht in, en mooi gelijk op, in het ritme. Zelfs Joey staat mee te dansen en het werkt aanstekelijk.

Het lijkt wel: Amerika in beweging!

Jack ruimt dus in zijn eentje de tafel af en al gauw belt de eerste ouder aan. Langzaam aan verdwijnen ze weer een voor een en keert de rust weder. We genieten na en de kado's worden uitgebreid bekeken. Er wordt met make-up geexpirimenteerd, want ze had een doos gevuld met make-up gekregen. Een Web-kinz tijger krijgt een naam, een armbandje wordt aan gedaan, nageltjes gelakt en na verloop van tijd gaat de tv weer aan en vullen we de rest van de gezellige dag.


We moeten niet vergeten de klok vannacht terug te zetten! Dat merkte een van de ouders op, godzijdank, want in de krant hebben we er niks over gelezen. Dus de zomertijd start hier al begin maart. Wanneer is dat ook weer in Nederland?
Trusten en voor de Nederlanders zometeen weer gezond op.......

1 opmerking:

Anoniem zei

Nou Miem, de zomertijd bij ons begint op 30 maart en eindigd op Lars zijn verjaardag, 26 oktober 2008. Wat een keihezellug feestje leek me dat en een cultuurshock voor de young americans zo te lezen. Goed gedaan, leer ze daar maar eens wat bij uit the old country....
Greez, romola xxx