maandag 31 maart 2008

Weer naar school

Spring holiday, zoals ze hier de paasvakantie noemen, is weer voorbij. Het gewone leven begint weer. Dus de wekker loopt weer rond 6 uur af en langzaam ontwaakt het gezin. Vooral Nikkie heeft problemen. Die kan maar niet wakker worden. Niet gek overigens, want ze liep nog te spoken toen wij naar bed gingen. Ook Joey zijn bed ligt, vindt hij, veel te lekker.
Maar al gauw zitten we
te ontbijten. Het brood met meer zout en olie ipv boter is toch meer gerezen en lekkerder van smaak. Maar we blijven proberen. Van de kinderen mag het best iets luchtiger, maar wij (de ouders) vinden de structuur mooi.

Gisteren kregen we nog een telefoontje van Arjen en Nicolien. Lekker helemaal bijgekletst! Het duurde dan ook even (2uur), maar het was erg gezellig met aan beide kanten de speaker aan. Ook opa belde nog even "met de kotertjes", zoals opa de kinderen noemt. Hij is apetrots dat zijn koekjes de wereld over "vliegen". Hij vertelt over het feestje van Maxime en dat we zijn lekkere appeltaart weer gemist hebben. Ja pa, maak ons maar weer lekker met deze verhalen!Vanmiddag belt mijn zus weer terug, de batterij is weer opgeladen en vervolgens kletsen we deze weer leeg. Misschien toch eens een tweede telefoon aanschaffen zusje!?

Maar ik loop weer op de zaken vooruit. Enfin, rond half 9 belt Cathy, ze heeft een afspraak gemaakt bij de kapper en ik kan mee als ik dat wil. Ja, dat laat ik me geen tweede keer zeggen, want de eerste kapster beviel niet echt en was nogal onpersoonlijk. De 2e keer dat ik er kwam knipte ze een compleet ander kapsel dan dat ik gevraagd had. Ja, dan vraag je om problemen als je dit niet eerst overlegt....
De afspraak bij de nieuw kapper was rond half elf. Dus snel in huis nog wat opgeruimd, wasje in het machine en weg waren we. Het bleek een klein huisje te zijn dat omgebouwd is tot kapsalon, nagelstudio, zowel handen en voeten en schoonheidsspecialiste.
Na er een paar uur te hebben doorgebracht, waren we er weer een stuk meer op vooruit gegaan. Mijn haren zaten eindelijk weer naar mijn zin. De voetjes klaar voor de zomer, voorzien van nagellak (de nagellak uit Helmond, the Netherlands). Cathy had ook haar wenkbrauwen laten waxen. Niets voor mij, ik kijk dan liever toe. Maar ik moet toegeven, het resultaat was perfect en dat in 2 minuten!
De kappersprijzen zijn hier een heel stuk leuker, vinden we. Wassen, knippen en fohnen voor $28,- en dat met Redkin producten!


En daarna besluiten we maar te gaan lunchen, he wat vervelend weer!!! We besluiten naar La Villa te gaan, een Italiaans restaurant met een Italiaans kok. Er zijn hier erg veel Italiaanse tentjes te vinden, met weinig Italiaans behalve de naam en het menukaart!
Bij La Vila is het anders! Als appetizer eten we verse calamares, maar ook de ravioli met kreeft smaakt verrukkelijk. Ook Cathy's kalfsvlees smelt op de tong.
Fijn toch weer te merken dat wij Europeanen blijkbaar voor betere kwaliteit gaan. Dit bedrijfje is 7 dagen per week open van 11 tot 11.
En altijd zijn de eigenaars aanwezig, wat een leven en dat met een zoontje van bijna 2 en een dochter van 11.


Rond 2 uur ben ik weer thuis.
Als avond eten voor Jack en de kinderen maak ik wraps en zelf eet ik brood. Ook maak ik vast de voorbereidingen voor een rozijnenbroodje met spijs, met als extra kaneel erin. Dat hebben we hier leren eten, alleen spijs kennen ze hier niet. Deze had ik een paar weken geleden, met het oog op Pasen gemaakt, maar helemaal vergeten!
Oja, heb ik al verteld dat Jack gisteren gekookt heeft???
Zelfgemaakte frietjes met kip uit de oven en sla!!!!!!!!
En dat allemaal dankzij het telefoontje van Arjen en Nicolien!!!!!!
En dat wij het ook allemaal ERG lekker vonden, Jack!!!!!!!!!
En wij dit echt voor herhaling vatbaar vinden!!!!!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe was de quiltles? Zoals verwacht hoop ik.....heb je er ook een foto van? We belluh!
Kus van je zus!

Anoniem zei

Hello,

Thanks for sharing the link - but unfortunately it seems to be down? Does anybody here at amerikaanseadvonturenvandefamiliesol.blogspot.com have a mirror or another source?


Cheers,
Oliver