woensdag 26 maart 2008

Paasvakantie

De kinderen hebben een weekje paasvakantie. Ze slapen lekker uit en we mesten de slaapkamers uit. Vooral bij Nikkie was dat erg nodig, want daar was destijds weinig van terecht gekomen. Er wordt nu maar liefst een container gevuld met met name papier, heel veel papier. Op school krijgen ze wekelijks rond de 15 papieren mee en die bewaarden we. Maar ook al haar tekeningen en briefjes die ze zelf heeft getekend en geschreven in het zij Nederlands dan wel Engels moesten eerst allemaal bewaard blijven. Maar ze kreeg het niet meer geordend en dus mocht ik er heerlijk veel van wegdoen.
Ook kwamen we veel snoep tegen. Want van elk feestje, Kerst, Valentijn, Halloween had ze snoepverzamelingen staan. Die hebben we nu beneden in de snoeppot gedaan voor de liefhebbers. Echt snoepen doen we hier niet meer zo veel.....oké anders....bijna elke dag een bolletje ijs en een koekje en dat is het wel. Alleen hebben we niet het idee dat we er nu slanker op geworden zijn. Bij gebrek aan weegschaal (een Nederlandse met kilo's) hebben we geen idee meer wat we wegen. De kleding van Jack en mij passen nog, maar zit wat strakker rond de taille. De kinderen groeien ook in de lengte, dus da's logisch dat die op een gegeven moment nieuwe kleding nodig hebben. Gelukkig komt het mooie weer eraan en we nemen ons voor om lekker te gaan wandelen.

Vandaag zijn we gaan kijken bij een mini-tuincentrum in de buurt. Deze ligt, verstopt, op weg naar Jacks werk en onze buurman attendeerde ons erop. Even gaan kijken en deze blijkt aantrekkelijker geprijst dan die andere, al had die veel meer keus. Dit bedrijfje kweekt zelf en de andere voert de meeste zaken in. En dus hebben we afgesproken dat ze begin volgende maand ook eens lang komen voor een offerte.
Van die andere contracter heb ik overigens nog niets gehoord of gezien. Ik zal hem toch nog eens bellen!

Michael komt spelen en blijft ook weer slapen. Zo even waren ze aan het trampolinespringen maar ze kwamen snel binnen, want "ineens erg warm hoor mam". Gezellig dus weer beneden spelen. Nikkie speelt morgen met Mahika en ook dan slapen de dametjes samen. Waar weten ze nog niet, we zien wel.

Morgen komt Joey zijn nieuwe queensbed, een tweepersoons boxspring, want lage bedden kennen ze niet. Alleen bij Ikea, maar om nou acht uur te gaan rijden is ook weer zo overdreven, ze versturen geen matrassen.
De kinderlogees slapen in het vervolg dus bij onze kinderen op de kamer. De rest mag in de basement tijdens het zomerseizoen, want daar is het waarschijnlijk een stuk koeler. We moeten wel nog iets verzinnen zoals horren, want de deuren open te zetten is geen goed idee met slangen in deze streken.
Nog een week of twee en dan komen opa en oma van Paemel, ook die zijn al aan het aftellen. Zo vroeg oma nog welke kleding ze mee moet nemen. Mam, je ziet het; neem van elk seizoen maar wat mee in de koffer! Het mooie weer lijkt eraan te komen, maar het kan hier nog vriezen tot half april.
Ik vermoed dat oma het moeilijk heeft, want regelmatig huilt ze als ze ons hoort, maar hopelijk verbeterd het, als ze ziet hoe we nu wonen. Ze kan zich het dan ook beter voorstellen. Want heus een slecht leven hebben we hier niet....het is alleen totaal anders!

"Of we echte Jet setjes aan het worden zijn", vragen Arjen en Nicoline. Nee hoor, hier is golfen zoiets als voetballen in Nederland. Je hoeft hier geen Golf Vaardigheids Bewijs of dure lidmaatschappen te hebben. Je kiest gewoon een golfbaan uit en belt voor een afspraak. Er is geen echte dresscode, alleen sneakers en makkelijke kleding. Natuurlijk lopen er ook echte rond. maar die kom je amper tegen. De banen zijn zo uitgestrekt en door vele bossen onderweg zie je enkel je voorganger en opvolger op afstand. Maar zeg maar zelf, zijn we het al?

Vandaag nog even met Stan, een oud collega van Jack, op de plugoo zitten schrijven. Zo af en toe lukt het om weer eens contact met het Nederlandse te hebben. Oké met Ellen, mijn vriendin uit Terneuzen bijna dagelijks. Maar die is vaak 's nachts voor jullie en 's avonds hier on-line. We hebben altijd veel te kletsen is het niet Ellen? Over het weer, eten, kinderen,het nieuws,tv-programma's, de politiek en de Amerikanen. Je ziet wel we raken nooit uitgekletst.

Gisteren avond keek ik nog op de blog van Kastelke en wat lees ik daar dat ze het havermoutkoekjesrecept ook uitgeprobeerd heeft! Ze vonden het de lekkerste koekjes ooit. Leuk hé opa Piet? Je ziet de recepten vliegen de wereld rond.
Want op het stukje hiernaast lees ik regelmatig dat er naar de recepten gekeken wordt. Grappig niet?
Dus als er nog wensen op kook- en bakgebied zijn, laat maar horen. Zo zou ik graag broodrecepten voor de broodmachine willen ontvangen. Graag Nederlands of Vlaamse recepten. Alvast bedankt!!


TWEEDE PAASDAG
Maandag, tweede paasdag in Nederland staan we op met grauw en grijs weer, er wordt sneeuw voorspeld. Hier blijkbaar niet zo vreemd want er staan geen records in de krant net zoals bij jullie. Maar toch doet het raar aan hoor! Gisteren nog 19 graden en vandaag loopt de temperatuur niet hoger op dan 3 graden. Wat een verschil!!

Voor donderdag a.s. moet het weer naar de 20 graden en hoger gaan lopen. Dit sterk wisselende weerbeeld schijnt zo door te kunnen gaan tot half april. Het kan dus vriezen maar het kan ook zomerweer zijn. Later op de dag gaat het inderdaad sneeuwen, al smelt deze gelijk weer weg.

1 opmerking:

Sylvia zei

Hoi Miranda!
Ik heb ook een broodmachine en bak al sinds 2 jaar dagelijks een vers volkoren broodje.Heerlijk!
Als je het recept wil dan hoor ik het wel! Of je kunt het ook terugvinden op mijn kookblog.
Hoe is het verder daar?