zaterdag 29 maart 2008

Brood enzo

Een broodbakmachine hebben is een ding. Er brood mee bakken is een andere! Na eerst 3 weken tegen het ding aangekeken te hebben en flink op internet te hebben gegoogled, kwam ik toch maar weinig normale bruine brood recepten tegen. Maar na mijn oproepje op de blog kwamen er eindelijk wat recepten binnen, die ons duidelijk beter leken.
Dus het recept, een reactie van Silvia, meteen geprobeerd, wat resulteerde in dromen over Europees eten.
De ochtend erna hadden we er allemaal veel zin om het nieuwe brood te proeven. Drie van ons vonden het lekker. Manlief (die bij een bakker gewerkt heeft, in een heel ver verleden) wilde ook nog andere probeersels proeven, dus de 2e dag werd er een krentenbroodje met kaneel gebakken. Ook lekker, al proefden we weinig kaneel. Het maakt ons enthousiast en vandaag wordt er wederom een bruin broodje gebakken, ditmaal met boter ipv olie en echte melk erdoor. Vanzelfsprekend zal ook daar het resultaat van bekend gemaakt worden!Het leuke van de broodbakmachine is dat het niet veel werk vergt! Kwestie van ingrediƫnten erin, programma kiezen en twee tot drie uur wachten. Het resultaat is een heerlijk vers brood! En kennelijk kan ik er ook jam in maken. Moet ik binnenkort eens gaan uitvogelen.



Het was de afgelopen dagen heerlijk weer, zeker 20 graden of meer! Maar vandaag zijn de temperaturen duidelijk weer kouder, 13 graden maar en voor aankomende nacht wordt er weer nachtvorst voorspeld. En voor morgen weer onder de 10 graden.
Beide buren zien we ijverig in de tuin werken. Zo maakt een overbuurman een wit hek alleen aan de voorkant van de tuin. Wel mooi, maar ik begrijp niet precies het doel ervan.......wellicht volgend weekeind een andere kant! Een andere overbuurman plaats rond de bloemperken keien. Dit lijkt een doel te dienen; ik vermoed dat dit het vocht beter vasthoudt en onkruid tegengaat.Ook bij een nieuw huis is het gras ingezaaid! Bijzonder om te zien, want de methode is zo verschillend dan dat wij die kennen. Het graszaad wordt samen met hooi gespoten op het land en binnen een week komt er al een groene schijn door en na twee weken ligt er duidelijk een grasveld. Elke keer als wij graszaad gestrooid hebben zitten er vele vogels in de tuin, en het gras groeit niets! Dus gebruik van hooi laat het beter broeien en de vogels komen minder snel, valt ons op. Een troost, we houden zo vele vogels in leven. Zo ook deze prachtige kraaien.





Ook de bouw van een huis in de straat vordert behoorlijk, zoals julie zien. We zijn benieuwd wanneer het klaar is. Ik vermoed dat ze hier nu al drie maanden mee bezig zijn.



De kinderen hebben heerlijk in Joeys nieuwe bed geslapen, gelukkig, want het is toch altijd even wennen. Nikkie afgelopen vrijdag met Mahika gespeeld en ze heeft zelfs gefietst, weliswaar maar even, maar toch. Blij dat ze het nog kon!

Vandaag zijn we gaan winkelen, lekker struinend de mall door, een blender uit de aanbieding meegenomen om grotere hoeveelheden smooties te kunnen maken. Lekker met de zomervisite in het vooruitzicht! Ook struinen we wat bij Barnes en Nobles, wat een heerlijke boekenwinkel is dit! We kunnen er uren lopen, lezen, wat drinken en eten. In de winkel zelf is er een Starbucks, waar ze koffie, thee, smoothies en lekkernijen verkopen. Zo nu en dan zijn er zelfs proeverijen. Erg leuk!

Oma heeft ook nog gebeld. Die heeft zin in haar reisje, want het regent haar teveel naar de zin in het Nederlandse land. Samen kijken we nog even naar de hoeveelheid koffers die ze mee mogen nemen. De omvang van de koffers mag 1.58 zijn per stuk. Per persoon dus 2 koffers die
23 kilo per stuk mogen wegen. Dus opa en oma mag onze lijst nog groter worden? Hihihihi......!!!

Behalve opa Piet hebben er nog gebeld, gemaild en broodrecepten doorgestuurd, ook deze gaan we proberen. Allemaal bedankt hiervoor. Voorlopig zijn we nog wel even aan het uitproberen, maar het ultieme recept wordt zeker duidelijk op de blog vermeld.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Miem,
kun je ook een geurblog aanmaken, das wel zo lekker als je het over vers brood hebt.

P.S. er zit een foutje in deze blog. Waarschijnlijk met knippen en plakken gebeurd. Lees hem nog maar eens na.