zondag 23 maart 2008

Eerste Paasdag (ook de enige)


Vandaag zitten we rond half 10 fris aan tafel. Op het gemak ontbijten we zonder de gewoonlijke paasstol en verscheidene broodjes. We zijn aan het veramerikanen; drie van ons zit aan de cornflakes en alleen Jack eet zijn felbegeerde boterham met stroop. Wel alle vier met een plak ontbijtkoek erbij.
Vervolgens krijgt Jack een telefoontje van het bedrijf, er is weer iets mis en hij besluit er toch maar weer even heen te gaan. Ondertussen kletsen en zien we mijn familie via de msn en wensen elkaar vrolijke paasdagen toe. Gelukkig is Jack bijtijds terug en als onze Engelse vrienden komen zitten we al gauw aan de koffie en thee met worteltjestaart. Nooit gedacht dat we die ooit zouden lekker vinden, gezien het bekende mopje hierover. Dit eindigde met: vies he.
Vandaar.

Michael is erg opgewonden en springt zenuwachtig heen en weer. We verstoppen alle eieren en konijnen in de tuin. Ik weet niet wie het leuker vinden, de kinderen of wij. Na een kwartier verstoppen mogen ze komen.

Echt lachen, al die zoekende ogen van de toch al grote kinderen, maar iedereen geniet met volle met volle teugen. Ze vertrekken alle drie met een mandje om zoveel mogelijk eieren te rapen. Ze speuren door de hele voor en achtertuin.
Cathy had de grote plastic eieren, waarin je dus meer ruimte in hebt om iets in te verstoppen, meegebracht. Het nadeel van die grote eieren is, dat ze die al van ver zien liggen.

.


Het is een heuse strijd tussen de jongens, want die rennen om ter snelst naar het volgende ei. Na een klein half uur zijn alle eieren eindelijk gevonden.

Gelukkig was het droog gebleven. We snoepen wat met de kinderen mee en besluiten ons favoriete kaartspel :two's & trees te spelen alvorens we gaan gourmetten.

Na dit spel dekken we de tafel en ervaart Michael voor het eerst wat het is om zijn eigen eten te moeten koken, ahum bakken en hij geniet er van.

Vooral de hamburgers scoren goed bij de kinderen.


Wanneer we klaar zijn lopen we nog een stukje in de straat en spelen nogmaals het kaartspel. Na afloop mogen onze kinderen mee gaan logeren naar Paul en Cathy, morgen mag Jack weer gaan werken en dus kruipen we maar weer bijtijds in bed.

1 opmerking:

Anoniem zei

Och wat ziet dat er gezellig uit zeg!! Doet een beetje denken aan onze Pasen van heeeeeel vroeger, je weet wel toen ze nog erg klein waren!

Kus van je zus...